Translate

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Täydellisyys vaatii tavoittelua

 

Hyvää iltaa, cosplayn ystävät~


Tosiaan, erittäin hyvää iltaa jälleen täältä ruudun toiselta puolelta.
En ole taas ehtinyt kaiken hässäkän keskellä postailemaan, myöskäänm Yukiconista jossa 10.1. - 11.1.15 oleilin, sillä kuvia en paljoa ottanut...
Paljon ei ole mainittavaa conista oikeastaan, se oli erittäin rattoisa kaikin puolin (vaikka näin kauniisti sanottuna cosplaydeitin järjestelyt kusivat taas hieman enkä päässyt katsomaan) ja hauskaa oli~





Lauantaina minut saattoi bongata Bancoran cossissani~




Sunnuntai aamuna Grell yritti näyttää asialliselta miellyttääkseen Williamia.

Koska conista ei ole enempää mainittavaa, siirtykäämme muihin aiheisiin! :D


Miksi cossaajilta vaaditaan niin paljon heti alussa?

Tätä kysymystä aloin illan aikana pohtimaan hieman tarkemmin, jonka johdosta myös päätin hieman päivitellä pitkästä aikaa.

Tosiaan, cossaajilta tunnutaan usein vaadittavan paljon, joskus jopa liikaakin- Emme pelkästään me itse, vaan myös ulkopuoliset.

Miettikääpä tilanne- Nuori ihminen astumassa cosplayn maailmaan vielä autuaan tietämättömänä kaikista sen hienouksista joihin törmätä vuosien varrella.
Cosplay, kuten mikä tahansa muukin harrastus, on täynnä kömmähdyksiä, uuden oppimista ja varttumista sekä taitojen karttumista.
Alussa kaikki voi tuntua vielä vaikealta, mutta silloin meidän kaikkien on muistettava nämä seikat:

1. Kenenkään ei tarvitse olla täydellinen tai paras heti alkuun.

Kun aloittaa harrastuksen, yleensä haaveena on oppia paljon uutta ja edetä harrastuksessaan eteenpäin pikkuhiljaa. Kenenkään ei tarvitse olla heti lähtöön täydellinen, sillä se voi olla lähes mahdotonta.
Aloitteleva cossaaja kaipaa silloin tällöin neuvoja, jotka varmasti ottaa vastaan mieluusti- Mutta vain rakentavia kommentteja ja apua.
 Olen huomannut, että toisinaan aloittelijat voivat saada heti alkuunsa kuraa niskaan, mikä on mielestäni järjetöntä. Cosplay ei ole helppo harrastus muutenkaan, joten kenenkään intoa ei tule latistaa heti alkuunsa.

2. Kenenkään ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi

Täydellisyyden tavoittelu heti alussa on aivan normaalia, mutta kyse on kunnianhimosta ja innosta harrastukseensa. Täytyy kuitenkin muistaa, että mikäli budjettisi ei riitä kaikkein hienoimpiin kankaisiin ja varusteisiin, se ei ole maailmanloppu. Edullisemmat vaihtoehdot auttavat pitkälle säästämisen ja muun ohella, eikä kenelläkään ole oikeutta tulla valittamaan aiheesta, sillä rahahan ei tunnetusti kasva puissa tai sada taivaista.

3. Täydellisyys vaatii tavoittelua

Tämä seikka on täysin totta, vaikka itse henkiläkohtaisesti olen sitä mieltä, että kaikki ovat täydellisiä juuri sillä omalla tavallaan.
Mutta jos tahtoo olla omalla mittapuullaan täydellinen cosplayn suhteen, sillä tiedän, etteivät monet ajattele samalla lailla kuin minä...
Se vaatii työtä ja aikaa, sekä kunnianhimoa, intoa ja omistautumista harrastuksellee, sille, mistä nauttii. Koskaan ei kaiken laiminlyöminen ole tuottanut tulosta, mutta jokaisella on oikeus olla ja pitää itseään täydellisenä, sanoi kuka mitä tahansa- Olemmehan kaikki täydellisiä.




Siinä oli muutama pikkuseikka huomautettavaksi cosplayn maailmasta, vaikka uskon monien jollain tasolla tietävän nämä jo... Mutta kertaus on opintojen äiti.

Pitäkää hyvää huolta toisistanne, nähdään taas seuraavassa postauksessa~ ♥

3 kommenttia:

  1. Hyvää settiä!
    Jotenki virkistävää nähdä että joku kirjoittaa tästä cosplayn aloittamisesta. *peukku*

    http://valkoinensamurai.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos todella paljon!
      Mukavaa että olivat minun iltaiset pohdintani mieleisiä~ :3

      Poista
  2. Heheh. Muistan ekasta conistani parhaiten yllätys yllätys sen, kuinka pahasti failasin cosplay shakissa. Eka con oli siis Kawacon viime kesänä. Noh, enpähän feilaa enää siinäkään pelissä samalla tavalla :D

    VastaaPoista