Translate

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Raha- ikuinen ongelma.


Money, money, money...

 

Hei jälleen, rakkaat ystäväni.
Tänään voisimme syventyä cosplayn maailman erääseen ongelmaa, yhteen pahimmista vitsauksista: Kyseessä on yllätys yllätys, RAHA. ♥


Rahahan on muutenkin aikailla monelle ihmiselle niin Suomessa, kuin ylipäätänsä maailmallakin suuri ongelma. Tänään kuitenkin keskitytään meihin cosplayn harrastajiin rahaongelmiemme kanssa, koska nehän ovat suhteellisen suurella osalla aika iso ongelma. (Köhköh... Minulla esimerkiksi!)


Kysyin muutamilta tutuiltani pari kysymystä, jotka kuuluvat näin:

"1. Miten ansaitset/saat rahaa pukuihin, tapahtumapaikalle ynnä muuhun ajanviettoon conissa?


2. Kuinka säästeliäästi yleensä kulutat rahasi, riittävätkö ne?

3. Katsotko paljon tarvikkeiden ja materiaalien hintoja, kun etsit niitä?

4. Onko sinulla vinkkejä, miten tienata/ansaita rahaa cosplayta varten?"

Vapaaehtoisia vastaajia oli paljon, kiitän heitä jokaista ajastaan vastata kysymyksiini blogia varten~


 

Vastauksiin~!

 

 1: Säästän kuukausirahojani sekä juhlapyhinä saatuja rahoja coneja varten. Vanhemmat maksavat junamatkat, mutta ostokset ja asujen materiaalit maksan itse.

2: Toisinaan säästän, mutta teen myös herätetostoksia. Kuluttamiseni vaihtelee suuresti

3: Usein kyllä, mutta joistain asioista en ole tinkimässä, kuten tärkeiden hahmojen peruukkien laadusta.

4: Vanhemmille peruskoululaisille kesätyöt, sekä totta kai säästäminen ja sijoittaminen. Vanhat tavarat kannattaa aina pistää kiertoon! Tilaa jää enemmän ja samalla ansaitsee rahaa.

- Sara




~~~





1. Säästämällä rahaa ja välillä saan vanhemmilta rahaa cosseihin ja coneihin.

2. Cosseissa koitan käyttää niin vähän rahaa kuin mahdollista mutta jos on pakko käyttää paljon niin käytän niin paljon rahaa kuin tarve on.

3. Aina ja samalla lasken raha määrästä miten paljon voin käyttää tarvikkeisiin rahaa.

4. Jos asuu kotona niin kotityöt, pistää rahaa säästöön ja vaikka töillä ja kesätöillä. 


- 4SeasonCosplay

~~~
1. Vanhemmilta lähinnä ja omasta tilistä. Ja joskus vaan löydän rahaa mitä ihmeellisimmistä paikoista.

2. En todellakaan säästeliäästä, ainakaan yleensä. Rahaa kuluu sairaannopeesti. Mutta kyllä ne usein riittää.

3. Kyllä.

4. Myymällä vanhaa/tarpeetonta omaisuutta eteenpäin, pulloja keräämällä, pikkutöitä tekemällä, lastenvahtimista yms. 


- Miro Prince 

~~~
1. Joko ansaitsen rahani itse työllä (silloin kun mahdollista), säästän viikkorahani (4e/vk) tai saan myymällä jotain kirpputorilla tai lahjana.

2. Säästän aina saamani rahat ja kulutan niitä viisaasti esim. Cosplaykirpputorilla haluamieni, edullisten tuotteiden ostoon. En kuluta mihinkään tyhmään, vaan mietin aika pitkään mihin rahani laitan, koska sitä ei kauhean paljon ole.

3. Jos jotain etsin, vertailen hintoja ja ostan edullisimman. Mutta hinta-laatusuhteen pitää olla kunnossa, kuraa en osta :)

4. Kesätyöt ja lapsenlikkana olo on hyviä keinoja ansaita rahaa. Ja itselleen turhien kamojen myyminen kerryttää hyvin kassaa. Esim. Facen Cosplaykirpputorilla otaku-kama menee hyvin ja saa hyvän tuoton alta aikayksikön! Ja maalaisjärki ja säästäminen on hyvästä.


 - Pipsa 

~~~

1. Vanhemmilta, mahdollisista töistä

2. En ole kovin hyvä säästämisessä, joskus se onnistuu joskus ei. Joskus riittää joskus ei, riippuu tilanteesta.

3. Katson, oikein tarkasti.

4. Kysy vanhemmilta jos kotona voisi tehdä jotain rahan edestä, Ja kun saat kuukausi- tai viikkorahaa, säästä se. Aina kun olet ostamassa vaatteita, herkkuja yms. mieti tarvitsetko todella sitä vai käyttäisitkö rahan mielummin tulevaan cossiin. 


 - Regina

~~~

1. Saan vanhemmilta rahaa ja otan mukaan myös ne rahat, mitä olen tapahtumaa varten säästänyt.

2. Riittävät.

3. Katselen, mutta en osta mitään kohtuuttoman kallista.

4. Tekemällä töitä tai myymällä vaikka tarpeettomiksi jäämiä tavaroitaan
- Nimetön

~~~



1) Eka käytin aika lailla mun lapsilisät, ja nyt käyttelen (pientä) opintotukeani ja teen tilaustöitä ihmisille (ompelua ja suunnittelua lähinnä) Näyttelijäkeikoista saa ain jotain rahaa kans.

2) Säästäväisyyden perikuva, eiku xD Aika säästeliäästi. Puvun tekoon menee tottakai rahaa, mutta tapahtumissa oon sitte säästäväisempää sorttia, niin riittää rahat sitte muuhunki elämiseen. 

3) Katson Joku tarvike maksaa hirveesti paljon enemmän ku joku toinen, vaikka lopputulos oiskin sama. Vie ehkä aikaa vertailla hintoja ja tekniikoita, mutta säästää hirveesti rahaa.

4) Tää on ihan hirveen tyhmä vinkki mutta duunin hankkiminen on aika hyvä keino. (Vaikka duunia ei kyllä ihan silleen vaan hankita) Tai sitte kannattaa vaa olla hirveen säästeliäs muuten.

- Convallaria

~~~

1. Aloitan säästämisen tarpeeksi aikaisin, toki en muutenkaan oikein mihinkään rahaa tuhlaile niin sitä nyt aina on. Jos tilanne heikko, niin pyydän avustusta vanhemmilta. Rahaa saan tekemällä lastenvahdin hommia.

2. Olen Roope Ankka mitä rahaan tulee, joten usein jää yli useita kymmeniä tapahtuman yli.

3. Todellakin, lasken itseni halvan budjetin cossaajaksi, suosin kirppareita, valmiita vaatteita joita voi muokata ja hyödynnän kaikkea mitä jo valmiiksi löytyy. Jos jotain täytyy ostaa uutena, katson etten ota kalleinta. Mitäpä sitä turhia.

4. Tekemällä pikkuhommia siellä sun täällä. Lapsenvahtina, puutarhanhoitoa, lumitöitä (ihan kuin etelä-suomessa niitä enää olisi), esittämällä vanhemmille kauneimman kissanpentuilmeen ja niin edespäin.


- Anni Suomi

~~~

1. Äitini maksaa suurimman osan kustannuksista mutta yritän mahdollisimman pienellä budjetilla pärjätä joten materiaalit ovan erikoisia. Mutta osan maksan itse ja ns. Coniraha on omaa säästämistä eli kk raha plus vanhemmilta saatu ruokaraha.
2. Yritän kuluttaa mahdollisimman säästeliäästi mutta tietyt tavarat on pakko saaha.


3. Kyllä katson ja tyydyn mieluummin halvempaan kuin otan kalliimpaa mutta joissakin tuotteissa kuten maalit pastelliliidut ompelulangat on lidlin laatu hyvää ja kuumaliiman haen rautakaupasta
.
4. Jos ei mistään saa vanhemmilta niin synttärit ja joulu ja kesätyöt on hyvä apu ja säästäminen. Puvut kannattaa vääntää ite saa halvemmalla kuin ostamalla

- Pinxxxu


~~~

1. Yleensä säästämällä laitan aina vähä rahaa sivuu ,mutta rahaa tulee yleensä esim.vanhemmilta tai isovanhemmilta
2. Kyllä oon aika säästeleväinen ku koulu ainaski syö aika paljo mun lompakon sisältöö jne

3. Jos löydän jotain mitä tarvitten niin oon valmis kyl maksamaan siitä
4. Hankkia esim. kesätöitä ja jos on oikeen taidokas niin vaikka tehä just jotai cossi pukuja/propeja jne. ja myydä niitä.


- Sohvaperuna

~~~



1. Pitkälti rahaa kertyy aina matkustamisesta jääneestä ylimäärästä ja hyvistä numeroista saaduista rahoista. Lisäksi kesätöillä sain ihan kohtuullisen summan itse coniin.

2. Yleensä menee ensin hiukan säästeliäästi eka kierros myyntipöydillä ja taidekujilla. Sen jälkeen kyky säästää menee aika nopeasti.

3. Jonkin verran. Nyt vikaa vuotta peruskoulua käyvänä teen lopputyöni koulun piikkiin. Jatkossa joudun hiukan enemmän katselemaan.

4. Noh, juuri niillä kesätöillä ja tietysti joskus kannattaa sisarusten siivellä tienata, esim. Jos ne saa jotain ihan tosta vaan, niin alkaa vedota tasapuolisuus juttuihin. 






- Wolfie

~~~



Tässä tulivat siis muutamat vastailut kyselyihini, suuri kiitos vielä kerran jokaiselle osallistujalle~! ♥

Vielä omat, vähäpätöiset (hehe) vastaukseni kysymyksiin:


1. Tienaan ja ansaitsen rahaa toki omilta vanhemmiltani tietyissä suhteissa, tekemällä kotitöitä ja kokeiden avulla, sellaista. Kuukausi- tai viikkorahaa ei tässä perheessä pahemmin suosita (koska tuppaan olemaan laiska otus). Sen lisäksi mitä nyt kerään pulloja, myyn vanhoja tavaroita, sen sellaista... Pyrin säästämään aina jonkin verran.

2. Mitä coneihin tulee, tuppaan katsomaan rahojeni perään silloin tällöin aika harkitsevasti. En osta paljoakaan ja jos ostankin, jätän luultavasti osittain epähuomiossa syömättä (en suosittele, itse olen... Vain nälätön... jos korsetti on tarpeen tiukalla, huhhuh).

3. Aika usein vertailen hintoja aika tarkkaan, paitsi jos tietyllä hinnalla oleva asia sattuu olemaan ainoaa laatuaan. Mutta peruukeissa katson ensin laatua, sitten vasta hintaa.

4. Kuten aiemminkin on mainittu, kotitöiden ja muiden pikkuaskareiden tekeminen, kesätyöt kun siihen iältäsi olet kykenevä, säästäminen, vanhojen tavaroiden myyminen, pullojen keräys... Stuff like that.

- Keiko-Chan Cosplay


Muistakaamme kuitenkin, rakkaat ystäväni, että rahatilanteesta huolimatta voitte luoda ympärillenne sen oikean tunnelman joka ikisellä hetkellä. Olkaa ylpeitä siitä, mitä teette- sillä te teette sen itse. Te elätte sen kanssa.
Te rakastatte sitä. Älkää koskaan pelätkö näyttää sitä rakkautta~! ♥


                                                             Nähdään taas~!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti