Translate

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

One Sunday Night...


Cosplay harrastuksena, helppoa(ko)?

 

Hei taas ystäväiseni...
En ole tosiaan taas kirjoitellut pitkään aikaan, anteeksi siitä, mutta nyt tosiaan tuli yksi asia mieleen, josta pitikin sitten päästä avautumaan blogin puolelle.

Tosiaan, kuten ylempänä lukeekin, aloin tässä illan aikana nuudeleita mutustellessani miettimään cosplayta harrastuksena... Siis ylipäätään. Monet sanovat sen olevan järjetöntä, helppoa, ajan haaskausta... Mutta onko tosiaan näin?
No, mielipiteensä kullakin, mutta asiaa voi toki hieman valaistakin kansalle, joka ei ole perehtynyt sen pahemmin cosplayhyn vaikkapa ennakkoluulojen takia tai muuta...

 Onko cosplay helppoa?

Se riippuu tavasta, vaikka eihän mikään tee siitä sen helpompaa. Ainaisena ongelmana ovat itsekriittisyys, kokemattomuus, pelko muiden mielipiteistä, rahatilanne... Aivan kaikki voi hidastaa cosplayta, mutta ei, se ei estä sitä ja sen iloja.
Oikeastaan, näiden takaiskujen avulla oppii ja tulee kokeneemmaksi. Jokainen väärinpäin ommeltu sauma, jokainen kankaalle jätetty silitysrauta, jokainen alemmuuskompleksi ryöppy ja kaikki tämä saa ihmisen kokemuksen kohenemaan, jos harrastaja on valmis kohtaamaan nämä harrastuksensa pienet, ikävät käännekohdat. Ei se ole maailmanloppu, ehei, ainoastaan ikävä sattuma, josta voi aina oppia jotakin!

Järjetöntä?

Cosplay on harrastus siinä missä muutkin, se vie rahaa ja kohentaa taitoja aina, vähä vähältä. Cosplay harrastuksena kehittää luovuutta, avartaa mieltä ja siinä mielikuvitus saa ottaa valtaa, mikä tekeekin cosplaysta mielestäni hauskan ja mukavan harrastuksen. Eli periaatteessa, cosplay ei ole sen järjettömämpi kuin mikään muukaan harrastus.
Lisäksi, onnistumisen ilo on yhtä lailla itse saavutettu kokonaisuus, oli kyse cosplaysta tai vaikkapa jalkapallosta. Olet itse tehnyt työtä suorituksesi eteen, antanut parhaasi ja se näkyy! Ja loppujen lopuksi Cosplay on yhtä lailla harrastus, jonka kuuluu olla mukavaa ja hauskaa jokaiselle.
  

Cosplay- Miksi ja miksi niin stressaavaa?

No, cosplay voi usein tuntua itse kullekin varsin stressaavalta harrastukselta, mutta periaatteessa se on kaikkea muuta. Cosplaysta tekee stressaavan ainoastaan se, jos itse ajattelee niin.
Kenenkään ei ole pakko raataa yötä myöten niin, että ei pysty nukkumaan, kenenkään ei täydy stressata sitä niin paljon ettei pysty syömään tai ajattelemaan muuta.
Mitä järkeä on harrastuksessa, joka ei tee sinua iloiseksi? Saa sinut ajattelemaan, että haluat vain lyödä hanskat tiskiin ja lopettaa?
Oikeastaan sellaista harrastusta ei ole, mutta kaikki riippuu omasta asenteesta ja siitä, miten suhtaudun harrastukseesi ja itseesi harrastajana. Kaikki ovat hyviä jossain, kaikki ovat hyviä cosplayssa. Ei ole ketään huonoa, ei ketään parasta, loogisesti, mutta tässäkin pätevät omat mielipiteet.
Pitää kuitenkin muistaa, ettei kukaan pakota sinua ompelemaan käsiäsi verille ja raatamaan itku kurkussa- Tee mitä jaksat ja mihin pystyt, se riittää.

"Mitäköhän muut ajattelevat minusta?"

Cosplayssa tulee usein ajateltua, mitä mieltä muut ovat sinusta ja puvuistasi. Tässä kohtaa tulee taas muistaa- Kukaan ei pakota sinua, kukaan ei arvostele sinua, kellään ei ole oikeutta haukkua sinua tai työsi hedelmää millään muotoa. Cosplay on harrastus, josta tulee pitää ja nauttia, sen on tarkoitus olla mukavaa ja hauskaa ajanvietettä. Tämä ei kuitenkaan onnistu, mikäli jatkuva pelko muiden kritiikistä vainoaa sinua.
Teidän tulee muistaa, että vain sinun oma mielipiteesi ratkaisee. Mikäli olet tehnyt parhaasi ja olet itse tyytyväinen aikaansaannokseesi, ei muilla ole asiaan nokan koputtamista. Vain sinä olet oikeutettu kritisoimaan itseäsi, muttet itsekään saa olla liian ankara itsellesi.

Cosplay on hauskaa, cosplay on ihanaa, cosplay on mahtavaa, cosplay on parasta, JOS TE TEETTE SIITÄ SELLAISTA!

 


Tässä kohtaa minulla ei ole enempää asiaa, olen puheeni pitänyt ja toivon, että pidätte siitä. Nyt, arvoisat ystäväni, kiitän teitä ajastanne. *Kumarrus*

Hauskaa marraskuun jatkoa ja joulun odottelua, seuraavassa postauksessa puhutaankin hieman kyseisestä juhlapyhästä ja tulevasta.... YUKICONISTA!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti