Translate

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Seis consyrjinnälle!


Olen sanaton.

Grell-Chan on todellakin nyt sanaton, ihmiset rakkaat.
Aloin tässä miettimään päivän aikana syrjintää ja cossaajana eritoten consyrjintää... Siis ihan järkyttävää.
Onko teidän asujanne, meikkejänne, proppejanne tai kehonne sopivuutta hahmoon koskaan haukuttu? Pilkattu?
TOIVOTTAVASTI EI.
Ei, tässä en tule puhumaan alemmuuskomplekseista enkä mistään, mikä omaan mieleenne on juolahtanut. Kyllä: Minä puhun suoraan conkansassa vallitsevasta syrjinnästä.

Olen huomannut, että vaikka kaikkien on helppo tutustua ja ystävystyä, eritoten conkansa, silti valitettavaa haukuntaa ja syrjintää esiintyy, mikä on oikeasti typerää, todella.
Onneksi tätä ei ole tietääkseni tapahtunut paljoakaan, mutta kun tarkemmin mietin... Olen kuullut paljon juttua siitä.
Kuinka on haukuttu puvusta, joka on itse tehty ja siitä ollaan itse ylpeitä. On haukuttu proppia, jonka tekemiseen on mennyt aikaa. On haukuttu, jos et ole meikannut tai jos meikkisi hahmolle ovat huonot. Ja ehkä kaikista törkeintä: On haukuttu kehon takia, koska se ei "sovi" hahmoon.
 
Nuo asiat ovat uskomattoman lannistavia, ette ehkä sitä itse sillä hetkellä tajua, kun sanotte ne jollekulle, mutta ne satuttavat ja syvästi. Cosplay on eritoten harrastus, jossa ihmiset tahtoat vain pitää hauskaa. Miksi se ilo pitää pilata jollain tuollaisella, ihan oikeasti? Miksi PITÄÄ haukkua jos jokin ei miellytä puvussa tai muussa? Älkää väittäkö vastaan; Ei ole mitään syytä, minkään takia ei pidä tuollaista harrastaa.
Consyrjiminen ei ehkä poikkea normaalista haukunnasta ja syrjimisestä, mutta haukunnan syyt ovat erit, ainakin joissain tilanteissa.
Mutta, joka tapauksessa, consyrjintä on ihan yhtä typerää ja törkeää, kuin muussa elämässä tapahtuva syrjintä.

Huomatkaa, että consyrjiminen on eri asia, kuin COSPLAYSTA syrjiminen, josta en puhu tosiaankaan tässä postauksessa. Mutta consyrjiminen kun tapahtuu tämän ernulauman, mielestäni melkeinpä YHDEN ISON PERHEEN keskuudessa, se on minusta yhtä vakavaa, ellei jopa vakavampaakin.


No, consyrjimiselle pitäisi saada loppu. Se onnistuu ihmiset rakkaat vain sillä, että te opettelette näin rumasti sanottuna pitämään suunne kiinni ja mölyt mahassanne. Jos jokin ei miellytä, sitä ei tarvitse sanoa kyseisen henkilön eikä oikeastaan kenenkään kuullen. Pidä asia omana tietonasi, sillä mitä sinä hyödyt toisten mollaamisesta? Ehkä toiselle nauretaan ja sinua pidetään parempana, kovana tyyppinä?
VÄÄRIN. Jos tuollaista tapahtuu, voin kertoa sinulle, millaisena sinua pidetään; Idioottina. On törkeää, typerää ja jopa naurettavaa mennä haukkumaan jota kuta asian takia, joka ei sinulle kuulu millään muotoa.

Joten, jos joskus kuulette johonkin kohdistuvaa consyrjintää, menkää väliin ja sanokaa reilusti, ettei toisen puku ole tämän asia. Älkääkä jättäkö ketään yksin, conithan ovat hauskanpitoa varten, eiksjea? Kilpailijat kilpailkoot, mutta yleensä he ovat varsin mukavaa porukkaa, mitä olen itse huomannut ja todella hauskoja. Joten älkää lannistuko älkääkä pelätkö cossata; Vain sinun OMA mielipiteesi ratkaisee.


No niin, eiköhän tämä tässä ollut... Toivon, ettei teitä, tuttujanne tai ystäviänne ole koskaan haukuttu tai syrjitty coneissa tai muutakaan ja toivon, ettette ole itse sitä harrastaneet.
Hauskanpito on tärkeintä!

Nähdään taas~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti